ALZHEİMER VE KALP HASTALIKLARI RİSKİNE KARŞI
CEVİZ
California Walnut Commission tarafından 23 Aralık 2014 tarihinde
Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme
avantajlarının anlatımı ve World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk
şef olan Fikret Özdemir ile bloggerlar, yılbaşı konseptli yemek pişirme
çalışması gerçekleştirdi.
Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları
ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri
tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak
değerlendirildiği anlatıldı.
Amerikan Kalp Vakfı tarafından ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’
konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından
kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir
gıda olarak biliniyor.
CEVİZİN KALP HASTALIKLARI
VE ALZHEİMER'A ETKİSİ
VE ALZHEİMER'A ETKİSİ
Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine
ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda
sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer
oranda azaldığı gözlemlendi.
Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli
sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri
Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve
Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit
(ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin
azaldığı sonucuna ulaştılar.
Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar
üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer
hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede,
ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi
olabilir.
New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel
Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof.
Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir
diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve
motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.
Cheflerimiz bizlere cevizli ekmek yaptılar yumuşacık sünger gibi tadı harikaydı:)
Risotto'nun tadı muhteşemdi :)
Öğlen yemeğimiz sunumuyla enfesti :)
World Master Chef Fikret ÖZDEMİR
World Master Chef Fikret ÖZDEMİR 'e www.radissonblu.com hotel şişli bizlere bu imkanı sunduğu için ve emeği geçen herkese teşekkürler
Cheflerimiz bizlere cevizli ekmek yaptılar yumuşacık sünger gibi tadı harikaydı:)
Risotto'nun tadı muhteşemdi :)
Öğlen yemeğimiz sunumuyla enfesti :)
Browni dondurmayla birlikte tadı damağımda kaldı :)
World Master Chef Fikret ÖZDEMİR
World Master Chef Fikret ÖZDEMİR 'e www.radissonblu.com hotel şişli bizlere bu imkanı sunduğu için ve emeği geçen herkese teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder