10 Aralık 2014 Çarşamba

LEVK SALATASI (OSMANLI MUTFAĞI)


MALZEMELER

500 Gr kereviz
500 Gr havuç
500 Gr patates
500 Gr Beyaz lahana
4 Adet yumurta
10-15 Adet siyah zeytin

Sosu İçin
3-4 Adet limon suyu
Yeterince zeytinyağı
Tuz ,karabiber


YAPILIŞI

Kereviz, havuç, ve patates tavla zarı şeklinde doğrandıktan sonra ayrı ayrı tuzlu suda haşlanır.Lahana ince kıyım doğranıp,tuzla hafifçe ovulduktan sonra, yıkanıp süzülür.Lahana,salata tabağının ortasına yerleştirilip,etrafına kümeler halinde patates kereviz ve havuç yerleştirilir.Yumurtalar katı şekilde haşlanıp, boydan 4 'e bölündükten sonra salatanın üzerine yerleştirilir.Zeytinler salatanın üzerine serpiştirilir.Sos malzemesi bir kasede  çırpılıp  salatanın üzerine  gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder