6 Aralık 2014 Cumartesi

ASPİRLİ PİLAV


MALZEMELER

4 Adet kuru soğan
200 Gr kıyma
100 Gr tereyağı
4-5 Adet havuç
3 Su bardağı pilavlık baldo pirinç
1 Tatlı kaşığı aspir
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI

İnce kıyım soğan,tereyağı ve sıvı yağı karışımında pembeleştirilip,üzerine kıyma eklenerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.Havuçların kabukları soyulup yıkandıktan sonra kibrit çöpü şeklinde doğranıp,kıymaya ilave edilir.Ara sıra karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Üzerine tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinç ilave edilir.Bir süre de bu şekilde kavrulduktan sonra yeterince tuz, karabiber, aspir ve 5 su bardağı kadar sıcak su eklenir.Kaynayıncaya kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye  dek pişirilir.Üzerine kağıt havlu kapatılarak bir süre demlendirilir. sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder