20 Mart 2017 Pazartesi

TUTKU KURABİYE



MALZEMELER

250 Gr Tereyağ veya  Margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı buğday  nişasta
2 Yemek kaşığı kakao
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un

İçi İçin :

1 Çay bardağı damla çikolata



YAPILIŞI

Oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,pudra şekeri,sıvı yağ,vanilya koyup karıştıralım.1 su bardağı  buğday nişastasını ekleyip yoğuralım.kabartma tozu ve un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Hamurumuzu ikiye bölelim. Diğer hamurun içine kakao katıp yoğuralım.Küçük parçalar koparıp içine damla çikolata koyup yuvarlayalım.Yağlı kağıt serili  tepsiye dizelim 175 derece 25-30 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder