2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı buğday unu (elenmiş)
1su bardağı süt
1su bardağı ılık su
125 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır konserve
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı kadar pırasa sapı ( ayıklanmış yeşil kısımları)
4 çorba kaşığı ince doğranmış kırmızı dolmalık biber
YAPILIŞI
Büyük bir kapta mısır unu,buğday unu,toz şeker, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.Ayrı kapta süt,yumurta,ve yağı çırpma teli ile karıştırılır.Sütlü karışım un karışımının içerisine ilave edip iyice karıştırılır.Konserve mısırın suyu süzülür.Mısır, pırasa sapı,biber ve kaşar peynirini karıştırdıktan sonra on dakika kadar bekletip 28 cm çapında bir kalıba dökülür. Fırın önceden 180 derecede ısıtılır.Sonra pişirilir.
Ne güzel kabarmış ekmek. Sebzelerin kattığı renkler muhteşem. Tadı da öyledir eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil