Geçtiğimiz pazar günü sevgili Yasemin biricitinyeri.blogspot.com un sahibi Topkapı Sarayı Konyalı Lokantasına tadıma davet etti.Davete icabet etmek gerekir.
Konyalı Lokantasının Tarihçesinden bahsetmek istiyorum.Konya'nın Doğanbey ilçesinden 1895 yılında çıkan büyük dede Hacı AHMET Doyuran 1897'de dört masa ve 16 sandalye ile Sirkeci'de 'Konya Lezzet Lokantası' adıyla mütevazı bir aşçı dükkanı açar.Bir süre sonra lokantaya damadı Mustafa Doğanbey'e devreder.
Lezzet ve temizliğin temsilcisi olarak kısa sürede tanınan lokanta zaman içinde İstanbul mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden birine dönüşecektir. Konyalı'nın şöhreti 1940'lardan sonra Nurettin Doğanbey'in çabalarıyla Türkiye'ye yayılır.Yerli yabancı devlet adamlarının kral ve kraliçelerin,sanatçıların uğrak yeri olur.
Bugün Doğanbey Ailesi'nin dördüncü kuşağından Mehmet Eren Doğanbey tarafından işletilen kuruluş 1924-2006 yılları arasında ulu önder Atatürk'ten, İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II'ye Pakistan başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri ağırlama onuruna ermiştir.
Bu lezzet yolculuğunun başarı sırrını Konyalı’nın 5. Kuşak
temsilcisi Can Doğanbey şöyle anlatıyor;
'' Konyalı bizlere bir kültür mirası gibi, 117 yıldır aynı mirasa özenle
sahip çıkmak için aralıksız çalışıyor, sürekli hizmet standartlarımıza
yenilikler sunuyoruz. Konyalı artık yalnızca bize ait bir marka değil
Türkiye'yi gururla yansıtan bir kültür mirası ve biz bu mirasa özenle hizmet
etmeye çalışıyoruz. Konyalı Restaurantolarak Ulu önder Atatürk'ten,
İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II' ye, Pakistan Başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı
Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir
yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri
ağırlama onuruna eriştik ve sayısız uluslararası ödüle layık görüldük. Bu yalnız bizim değil, bizleri 119 yıldır
ziyaret eden misafirlerimizle ortak başarımızdır ve misafirlerimizin ailemize
emanetidir. Bu emanete layık olmak için sürekli çalışıyoruz. Yalnızca
mekanımızda değil çalışanlar olarak da Dünya standartlarında en iyiyi sunmak
üzere kendimizi de geliştiriyoruz, misal ailemiz, bende dahil Dünya’nın
restorancılık anlamında sayılı üniversitelerden olan “LesRochesInternationalSchool
of Hotel Management” mezunudur.
Her gün binlerce yerli yabancı turiste
geleneksel Türk mutfağımızı en iyi şekilde sunmak üzere ilk günkü heyecanımız
ile kapılarımızı açıyoruz. Bunların karşılığında ise misafirlerimizden
aldığımız teşekkürler bizlere sunulan en büyük ödül oluyor.’’
Sizleri de İstanbul’un eşsiz manzarası
eşliğinde tarih kokan bir lezzet yolculuğu deneyimlemek için Topkapı Sarayı’nda
Konyalı Lokantası’na bekliyoruz.
Mekana girdiğimizde şerbetlerle karşılandık.Deniz manzaralı şık masalarda ilk önce Osmanlı Şerbetlerin den kakuleli limon şerbeti,Gül şerbeti,ve Saray şerbeti tadımından sonra zeytinyağlı tabağına geçildi.
Zeytinyağlı tabağında,Zeytinyağlı Kereviz,İmam bayıldı,
ve yaprak sarması hepsi çok lezzetliydi.
Ispanaklı Börek ve Etli Karalahana Sarması
Salata
Ana yemek sunumunu çok beğendik çok şık
Kuzu tandır ,keşkek,beğendi ve iç pilav lezzeti tadı muhteşem mutlaka yemelisiniz.
Ve tatlı olarak portakallı baklava,cevizli baklava,kayısı ve incir tatlısı
sütlaç ve aşure benim favori tatlım portakallı baklavayı mutlaka denemelisiniz.
Kahve sunumuyla şahanee
Topkapı Sarayı Konyalı Lokantası çalışanlarına ,şeflerine ve bizleri ağırlayan Can beye bu güzel günde bizlerle oldukları için çok teşekkür ederim.
Rezervasyon için: Tel: 0212 513 96 96 veya www.konyalilokantasi.com online rezervasyon linkini kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder