1 Kasım 2014 Cumartesi

TRİLİÇE TATLISI

MALZEMELER

5 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
10 Yemek kaşığı toz şeker
10 Yemek kaşığı un
5 Yemek kaşığı irmik
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN
5 Yemek kaşığı toz şeker
5 Su bardağı soğuk süt
2 Paket krema

TRİLİÇE  KARAMEL SOSU:

6 Yemek kaşığı toz şeker
75 gr margarin
1 Paket krema
1 Paket vanilya


YAPILIŞI

Bir kasede yumurtalar ve şeker mikser ile iyice çırpılır. Sıvı yağ ilave edilip bir süre daha çırpılır. İrmik,un,vanilya ve kabarma tozu ve edilip,iyice karıştırılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltıp 180 derecede ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Şerbeti için şeker ,süt,krema,bir kaseye alınıp mikser ile çırpılır. Karamel için şeker bir tavada alınıp ocakta karamelize oluncaya kadar ısıtılır.Üzerine yağ ve krema eklenip hızlıca karıştırılarak eritildikten sonra ocaktan indirilir.Fırından çıkan kek ılınınca şerbet üzerine gezdirilir.Tatlı demlendikten sonra üzerine soğuyan karamel sos gezdirilerek soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder