27 Mart 2015 Cuma

WALNUT COMMİSSİON BACKHAUS ETKİNLİĞİ

                                     
                                              NEDEN CEVİZ TÜKETMELİYİZ?

            CEVİZİN ÇOK YÖNLÜ KULLANIMI VE SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI


Backhaus İstinye Park Şubesinde 24 Mart tarihinde California Walnuts Commission ve Backhaus ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte cevizin çok kullanımı ve sağlık açısından faydaları ele alındı.Etkinlikte söz alan backhaus kurucusu Dr.Hilal Duruk,Backhaus'un Türkiyenin en yenilikçifırın ve pastanesi olarak ürünlerinde ceviz kullanmaya önem verdiğini müşterilerin cevizli ürünlere özellikle ilgi gösterdiğini belirtti.Dr.Hilal Duruk'tan sonra konuşma yapan ünlü program sunucusu ve yemek yazarı Elif Korkmazel ceviz tüketmenin insan sağlığı için oluşturduğu 10 yararlı noktaya değindi.
1- Ceviz, Omega 3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç yemişidir. Yüksek Omega 3 alımının, kalp- damar hastalıkları riskini azalttığını  belirlenmiştir.
2- Kalp hastalıkları riskinin %30,inme riskinin ise %49 azaltıldığı Predimed çalışmasında da kilit bir gıda olarak öne çıkmıştır.
3- Batının tipik beslenme şekline eklenen cevizin, sperm canlılığı,hareketliliği ve morfolojisinde iyileşme sağladığı belirlenmiştir.
4-Ceviz yaygın olarak tüketilen  yemişler ve yer fıstıkları arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahiptir. Polifenollerin büyük çoğunluğu antioksidandır ve kalp hastalıkları ve kanserden korunmada güçlü bir rol oynadığı bilinmektedir.
5-Günde 56 gram ceviz tüketmenin, organ yağlanması görülen aşırı kilolu bireylerde endotelyal işlevi geliştirdiği görülmüştür.
6-Beslenme düzenine eklenen ceviz bireylerin kilo almasına neden olmamıştır.Günde 42 gram ceviz tüketmenin kalp-damar hastalıklarının iki risk faktörü olan non-hdl kolesterolü ve apolipoprotein-b' yi anlamlı düzeyde azalttığı tespit edilmiştir.
7-Yüksek miktarda ceviz tüketimi kadınlarda tip 2 diyabet riskinde anlamlı bir azalmayla ilişkilendirilmiştir.
8-Ceviz dahil olmak üzere daha yüksek miktarda yemiş tüketiminin,ileri yaşlarda alzheimer gibi hastalıkları önlemede etkili olduğu ;genel bilişsel kabiliyette iyileşme sağlayabildiği ve halk sağlığı açısından kolaylıkla kullanılabilecek bir ürün olduğu ifade edilmiştir.
9-Cevizin kalp-damar hastalıklarında iki önemli risk faktörü olan düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünü  (yaklaşık%9-16) ve kan basıncını azalttığı ortaya koyulmuştur.
10-Ceviz sağlıklı bir beslenme düzeninde kanseri önleyici bir seçenek olarak yer almalıdır.
                   
                         


                                CEVİZ YEMEK İÇİN BİRKAÇ NEDEN DAHA VAR



1-Yaygın kuru yemişlerin antioksidan aktivitesini ele alan bir çalışmada, cevizin ölçülen gıdalar arasında en güçlü antioksidanlara sahip olduğu ortaya koyulmuştur.

2-Ceviz doğal olarak tuzsuz ,kolesterolsüz ve glütensizdir.

3-Bir avuç ceviz (28 gr) lif (2 gr) ve protein (4 gr)kaynağıdır.Bu besinler,kilo yönetiminde çok önemli olan tokluk duygusunu sağlar.

4-Bir porsiyon ceviz, günlük magnezyum ve fosfor ihtiyacınızın sırasıyla %11'ini ve % 10 'unu karşılar.

5-Cevizin en iyi yanı,lezzetli ve besleyici olmasıdır!





İstinye Park Backhaus , Walnut Commission California Cevizi ve emeği geçen herkese teşekkürler :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder