15 Ekim 2017 Pazar

GIDALARINIZIN GÜVENLİĞİNDEN HABERDAR MISINIZ?




Pişirme ,saklama,temizlik ve kullan-at ürün gruplarıyla  tüketim ve gıda sektöründe hizmet veren Sedat Tahir A.Ş. Cook  "16 EKİM DÜNYA  GIDA GÜNÜ " dolayısı ile yeme içme sektöründe yemek bloggerların katıldığı etkinlik gerçekleştirildi.


Günümüzde beslenmek,yeryüzünde çok sayıda besin kaynağı olmasına rağmen önemli bir sorun.Dünya ülkelerinde ve bu ülke insanları arasında toplumun bir bölümü ya da birtakım ülkeler kıtlık içerisinde yaşarken bir bölümü ise besinlerin bir kısmını çöpe atıyor. Gıda güvenliği ile birlikte sosyal ve ekonomik kalkınma sağlamak amacıyla her sene ülkemizde ve dünyada "16 Ekim Dünya Gıda Günü "olarak kutlanıyor. Bu kapsamda gıda üretimi ve tüketimi açlık beslenme ve gıda güvenliği gibi çok önemli yaşamsal konulara dikkat çekiliyor.

Gıda ile ilgili en büyük sorunlardan biri bilgi kirliliği.Sürdürülebilir bir hayata destek vermenin bir yolu da mutfaktan geçiyor ve "Tek başına dünyayı kurtaramam" anlayışı son buluyor. Bu yüzden her bireyin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sedat Tahir A.Ş. Cook markası  İş geliştirme koordinatörü Gökhan Tiritoğlu Cook  markası olarak doğa dostu ,geri dönüştürülebilir ve inovatif  ürünler üreterek dünya geleceğine katkı sağlamayı ve sürdürülebilir bir hayatı desteklemeye devam edeceğiz" Dünya Gıda gününü kutladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder