19 Mayıs 2015 Salı

AMERİKAN DAKOTA AY ÇEKİRDEĞİ




Amerikan Dakota ay çekirdeği tarafından 13 Mayıs 2015 tarihinde Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, Amerikan Dakota ay çekirdeğinin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatımı ve World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk şef olan Fikret Özdemir ile bloggerlar, Amerikan Dakota ay çekirdeği konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi.

AY ÇEKİRDEĞİNİN  SAĞLIĞA YARARLARI
 
Araştırmalar ay çekirdeğinde "iyi yağlar " antioksidanlar ve mineraller bulunduğunu gösteriyor. Tüketiciler ay çekirdeğini uygun fiyatlı bir  atıştırmalık olarak görüyor. Ay çekirdeği aynı zamanda besleyici özelliklerini belgeleyen araştırmalar  bu küçük çekirdeklerin besin deposu olduğunu gösteriyor.

Ay çekirdeği  E vitamini içeriği açısından en iyi az işlenmiş katkısız besin kaynağıdır. Kalbe yararlı yağlar açısından ideal bir profil sağlar, protein açısından zengindir ve doğal olarak düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir.

Ay çekirdeği doğal olarak düşük karbonhidratların yerini alacak sağlıklı doymamış yağ ve lif sağlar.


Ay çekirdeği kalp ve damar hastalıklarının önlenmesiyle bağlantılı E vitamini, magnezyum yada selenyum gibi çeşitli besin maddeleri açısından zengindir. Aynı zamanda hamile yada hamile olmayı düşünen kadınlar için anahtar bir besin maddesi olan folik asit içeriği de yüksektir.

Ay çekirdeği hamile kadınlar için yüksek folik asit içeriğine ihtiyacı vardır. Bu basit çerez B grubu vitaminlerini yüksek miktarda sağlar ve aslında ay çekirdeği folik asit içeriği en yüksek olan kuruyemişler arasındadır.

Ay çekirdeği cild ve bağışıklık sisteminize yararlıdır.



Türk Şef Fikret ÖZDEMİR  ay çekirdekli lezzetli ürünler hazırlamış özellikle ay çekirdekli çikolata harika bir tat olmuş. Mutlaka denemelisiniz.

                                                  AY ÇEKİRDEKLİ ÇİKOLATA

 

                                                          AY ÇEKİRDEKLİ TART
 
 
 

                                                             AY ÇEKİRDEKLİ
                                                           TUZLU KURABİYE
 
 
 
Şef Fikret ÖZDEMİR Tropikal meyve soslu Dakota Ay çekirdekli 
bol vitaminli salata hazırladı.
 

 
 
ŞEF Fikret ÖZDEMİR
 
 
 
Ay çekirdek kırıntıları ile gratine olmuş ballı keçi peynir
ve Akdeniz yeşillikleri turunçgiller
 
 
 
Mantarlı ve ıspanaklı krep bohçası
 Ay Çekirdekli sos ile 
 
 
 
Antrikot  Baby Fırın Patates Ay çekirdekli
Izgara Sebzeler Nar Ekşili Sos İle
 
 
 
 
Ay Çekirdekli Yoğurtlu Muhallebi
 Ay Çekirdekli Şam Bali Tatlı
 

 

Amerikan Dakota Ay Çekirdeğine,World Master Chef Fikret ÖZDEMİR  'e  www.radissonblu.com  hotel şişli ,bizlere  bu imkanı sunduğu için ve emeği geçen herkese teşekkürler
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder