12 Mart 2013 Salı

ELMALI TART


MALZEME

HAMURU
3 su bardağı un
1 paket margarin
2 kaşık pudra şekeri
1 kabartma tozu

İÇİ
3 tane elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fincan şeker
Yarım fincan su
150 gr dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Elmalar soyulup rendelenir,az su ilave edilip ocakta yumuşayana kadar pişirilir.Sonra altı kapatılıp biraz ılınınca  tarçın ve cevizi katılır.Unla yağı kıyılır sonra tüm malzeme katılıp yoğrulur ve 15 dk dinlendirilir.Hamurdan bir parça ayırıp buzluğa konur sonra kalan hamur tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirilir.İçine harç koyup üzerine önceden ayırdığımız hamur rendelenip fırına verilir.Pembeleşinceye kadar pişirilir çıkınca pudra şekeri serpip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder