14 Mart 2013 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ


MALZEME
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 u bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

ŞERBETİ
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.Haşhaş,un,irmik,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu hepsini ilave edip çırpın. Karışımı yağlı tepsiye döküp 170 dereceli fırında pişirin.Kek sıcakken kesmeden soğuk şerbeti üstüne dökün. Soğuyunca üstüne fıstık tozu ve hindistan cevizi  dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder