18 Mart 2013 Pazartesi

MİDYE BÖREK


MALZEME
1 yumurta
1çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı un

İÇ HARCI
400 gr kıyma
1 haşlanmış patates
1 soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber

Açmak İçin
Nişasta

Üzerine
175gr eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI
Derin bir kabın içine yumurta,süt,yoğurt ve yağ,sirke çatal yardımıyla karıştırılır.Kabartma tozu,nişasta ve un azar azar eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzeri nemli bezle örterek 30 dk dinlendirilir.Tavaya yağı ekleyip ısıtılır.Yemeklik doğranan soğan ilave edip kavrulur.Sonra kıyma eklenip kavurmaya devam edilir.Pişince tuz baharatlar ve rendelenmiş haşlanmış patates ilave edip karıştırılır.İnce kıyılmış maydonoz ekleyip ocaktan alınır. Hamur tezgaha alınır.10 eşit bezeye bölünür.Bezelerin üzerine nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Aralarına az nişasta serperek üst üste konur.Merdane yardımıyla açabileceğimiz kadar büyüklükte açılır ve sıkıca rulo şeklinde sarılır.1parmak kalınlığında kesilir.Her hamur merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.Ortasına kıymalı harcı koyup bastırmadan kapatılır.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizilir.Her böreğin üzerine kaşık ile eritilmiş tereyağ gezdirilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.


1 yorum: