4 Nisan 2013 Perşembe

TAVUKLU KİŞ


MALZEME
HAMURU İÇİN
115 gr teremyağ
200 gr un
65 gr patates nişastası
50 ml su
4 yumurta sarısı
3 gr tuz

İÇ HARCI
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr pırasa
1 adet tavukgöğsü (kuşbaşı doğranmış)
Karabiber
Tuz

DOLGU İÇİN
200gr krema
3 adet yumurta
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
 Büyük bir kabın içine yumurta sarısı,su, patates nişastası,un,tuz, teremyağını eritmeden koyup yoğuruyoruz.20 dk buzdolabında beklet.Tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.Üstüne yağlı kağıt ört üstüne nohut fasulye koyup 180 derecede 15 dk pişir. Sonra yağlı kağıt , nohut ve fasulyeleri alıp tekrar üstü kızarana kadar 10 dk pişiriyoruz.Sonra hazırladığımız iç harcı zeytinyağı ile tavuk göğsünü kavuruyoruz.Pırasa,karabiber,tuz ekleyip pişirip hamurun üstüne yayıyoruz.Sonra dolgusunu bir kapta krema, yumurta kaşar peynir, tuz ,karabiberi karıştırıp hamurun üstüne döküp tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder