Sevgili Yasemi'nin düzenlediği türkiye'nin en iyi markaları,en iyi blog yazarlarının buluştuğu #birmucizedirkadinolmak#yaseminkokuluevent'te tanıştığımız Zulu Atıştırmalık Kuru Et ile ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı
beslenmeye yönelme son yıllarda önemli ölçüde arttı. Yersu Gıda tarafından
kendi tesislerinde üretilen Türkiye’nin ilk atıştırmalık kuru eti Zulu, hem atıştırmayı
seven hem de sağlıklı olmak isteyenlerin çantasında, arabasında, teknede, uzun
yolda, kampta, dağda yanından ayırmayacağı bir ürün…
Yüksek besin
değeri ve çok düşük yağ oranı ile Amerika’da sağlıklı atıştırma ürünlerinin
başında gelen beef jerky / kuru etin Türkiye’de
ilk üreticisi olan Yersu Gıda’nın Atıştırmalık Kuru Eti Zulu, uzun saatler çalışan, trafikte ve
yolda uzun süre zaman geçiren, hem atıştırmayı seven hem sağlıklı beslenmeyi
hedefleyen kişiler için birebir. Bunun dışında yüksek protein içerdiği için
sporcular; hafif, pratik ve yemeye hazır olduğu için dağcılık, trekking
sporuyla ilgilenenler; tekne seyahati ve kamp yapmayı sevenler için Zulu
Atıştırmalık Kuru Et pratik bir çözüm.
Zulu Atıştırmalık Kuru Et 0 karbonhidrat ve çok az yağ içeriyor. 40 gr’lık paketlerde
satışa sunulan Zulu Atıştırmalık Kuru Et 4 gr yağ, 108 kalori içermesine rağmen
56 gr. protein içeriyor. Zulu, dehidrasyon yönetimiyle etin içindeki suyun
tamamını alındığı için diğer kuru et diye tabir edilen ürünlerden ayrılıyor.
Tüm bu özelliklerinden dolayı hedef kitlesi çok geniş olan Zulu’yu 18-50 arası erkek ve kadınlar beslenmelerinde
tercih ediyorlar.
Türkiye’nin ilk
ambalajlı kuru eti Zulu benzin istasyonları, market ve şarküteriler, hastane ve
üniversite kafeleri ve spor salonlarında satılıyor. Original,
BBQ ve Acı BBQ olmak üzere 3 çeşidi bulunan Zulu şu anda İstanbul, Ankara,
İzmir, Antalya, Bodrum ve Trabzon’daki satış noktalarında satılıyor. Türkiye’nin her noktasına da ekstra bir ücret
talep etmeden kargo ile gönderimin yanı sıra internet üzerinden de sipariş
verilebiliyor.
Zulu
Atıştırmalık Kuru Et hakkında:
Türkiye’nin ilk ambalajlı kuru eti Zulu’yu üreten Yersu Gıda
kurucusu Hande Altay ve Genel Müdürü Orkun
Kurucu, yurtdışı seyahatlerinde gittikleri her yerden yanlarında kuru et
taşıdıklarını söylüyorlar. Aktif spor yaşamları olan Altay ve Kurucu kuru etten
daha sağlıklı bir atıştırma ürünü olamadığını öğrenince de Türkiye’de de
üretimine karar vermişler.
Kurutulmuş
et, geçmişte de hem Türk kültüründe hem de diğer kültürlerde bastırma, biltong,
kadit gibi isimlerle üretilip, severek tüketilmiştir. Zulu kuru et, lezzetli
bir atıştırma ürünü olmasının yanı sıra benzersiz bir protein kaynağı olup,
sağlıklı beslenme ve spordan sonra beslenme için, sporcuların protein
ihtiyaçlarını karşılamak için de ideal bir üründür.
ZULU, "kuru et” üretmek
için özel kurulmuş T.C. Tarım ve Gıda Bakanlığı onaylı
Yersu Gıda’nın tesisinde, veteriner hekim kontrolünde kesilmiş dana eti ile
özel yapım fırınlarda üretiliyor. Öncelikle lezzeti veren marinasyon işlemi ve
ardından uzun saatler fırında kurutma yapılıyor. Geçmişte ve günümüzde de halen İç Anadolu
Bölgesi’nde doğal şartlarda kurutulan et, bugün teknolojinin gelişmesiyle
birlikte rüzgarın ve güneşin etkilerini bilgisayar kontrolündeki fırınlar
alıyor. Marine edilmiş ve tamamen kurutulmuş etin içinde bakteri, organizma
oluşmuyor ve uzun süre dayanıklı hale geliyor. www.zulu.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder