5 Şubat 2014 Çarşamba
DEREOTLU POĞAÇA
MALZEMELER
125 gr Tereyağ
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı yoğurt
2 Yumurta (1 tane yumurta üzerine sürülecek)
1 Kabartma tozu
Yarım demet Dere otu
1 Tatlı kaşığı tuz
Peynir
YAPILIŞI
Yoğurma kabımıza tereyağ,sıvıyağ,sirke,toz şeker,yoğurt,1 yumurta,tuz karıştırıyoruz.Sonra un yavaş yavaş ilave ediyoruz kabartma tozunu ekliyoruz, ve yarım demet Dere otunu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.Hamurdan elimize çeviz büyüklüğünde alıp açıyoruz içine peynir koyup yuvarlıyoruz .Tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine hamurları diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder