5 Şubat 2014 Çarşamba

HAMAYİLİ BÖREK

MALZEMELER

6 Yufka
2 Çay bardağı sıvıyağ
3 Su bardağı süt
1 Yumurta

HARCI İÇİN
 Yarım kilo ıspanak
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 adet soğan
 Tuz,karabiber,kırmızı biber

YAPILIŞI

Yufkanın birini serip karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz.İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üst üste seriyoruz.Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getiriyoruz.Hazırladığımız içi kare haline gelen yufkanın her yerine paylaştırıyoruz.Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şeklini veriyoruz.Üçgenlerin ortasından keserek 8 adet börek elde ediyoruz.6 yufkadan toplam 24 adet çıkıyor.Böreklerimizi buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz.En az 6-7 saat buzlukta beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder