4 Nisan 2014 Cuma

ELMALI TARÇINLI KURABİYE



MALZEMELER

125 GR margarin (oda sıcaklığında)
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1.5 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Su bardağı nişasta
1 Paket Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3-3,5 Su bardağı un


İÇ MALZEMESİ

4 Adet elma
5 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çay bardağı ceviz

Elmaları soyup rendeliyoruz.İçine şeker katıp suyunu çekip karamelize olana kadar pişiriyoruz.Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.


YAPILIŞI

Kabımızın içine margarin, yoğurt, sıvıyağ,pudra şekeri,yumurta, vanilya hepsini karıştırıyoruz.Sonra kabartma tozu,nişasta ve un koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan parçalar alıp merdaneyle açıp içine elmalı tarçınlı  iç malzemeyi koyup şekil veriyoruz .175derecede 30 dakika pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder