19 Temmuz 2014 Cumartesi

SULTAN TATLISI

MALZEMELER

125 gr Margarin
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı irmik
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Yarım çay bardağı toz şeker
2 Bardak un

Üzeri İçin:
 Ceviz
 1 kase Mavi haşhaş

Şerbeti İçin:
1,5 Su bardağı şeker ( Çok tatlı olmasın diye ben 1 bardak kullandım)
2 Su bardağı su
3,4 Damla limon suyu

YAPILIŞI
Kabımızın içine margarini,yumurta,sıvı yağ,irmik, toz şeker,vanilya koyup yoğuruyoruz.Kabartma tozunu ve unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ilk önce mavi haşhaşa buluyoruz her tarafını yağlı kağıt olan tepsimize diziyoruz. Üstüne yarım ceviz bastırıyoruz. 180 derecede 35 dakika üstü pembeleşinceye kadar bekliyoruz. Şerbetini hazırlıyoruz tencereye şeker ve suyu  koyup kaynamasını bekliyoruz. İçine limon suyu sıkıp şerbet kıvamına getiriyoruz .Şerbetimiz soğuk hamurumuz sıcak olacak.Şerbetin çekmesini bekliyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder