20 Temmuz 2014 Pazar

BİTTER ÇİKOLATALI VE DAMLA SAKIZLI KURABİYE



MALZEMELER

125 gr Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
2 Bardak toz şeker
1 Kabartma tozu
1 Damla sakızlı vanilya ( İsteğe bağlı ben yarım paket kullandım)
3 Bardak un
100 gr Bitter çilolata
1 Çay bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI

Kabımızın içine margarin,sıvı yağ,yumurta,şeker,vanilya koyup yoğuruyoruz.Unumuzu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığında olacak.Yağlı kağıt olan  tepsiye istediğimiz şekil veriyoruz.180 derecede 35 dakika pişiriyoruz. 100 gr Bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.Kurabiyemizi ilk önce çikolataya bulayıp sonra hindistan cevizine buluyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder