7 Kasım 2014 Cuma

CHEF YUNUS EMRE AKKOR VE ÇİĞDEM SEFEROĞLU İLE BLOGGER KAHVALTI ETKİNLİĞİ


Geçtiğimiz cuma günü sevgili Pınar Dessert's bloğunun sahibi yüreği güzel arkadaşımın daveti üzerine Chef Yunus Emre Akkor ve Çiğdem Seferoğlu ile blogger arkadaşlarla Big Chefs  bağdat caddesindeki şubesinde güzel bir kahvaltı etkinliğine katıldım.
Yunus Emre Akkor Osmanlı mutfağı günümüze taşımaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya kendisini adamış bir yazar ve mutfak üzerine  12 yıl araştırma yapmış ve bunun üzerine Anadoluyu karış karış gezip  yemek kültürü hakkında bilgiler edinmiş. Bizlere de Osmanlı mutfağı hakkında bilgiler verdi.
Osmanlı 'da 15,16,17. yüzyılda ballı ,etli ve kuru yemişli yemekler yapıldığını genelde pekmez ve bal kullanılıyormuş. Osmanlı'da 450 yıl boyunca yemek iki öğün yenilirmiş.Fatih Sultan Mehmet balığı en çok yiyen padişah sabah kahvaltısında bile sarımsak, sirkeli ve soğanlı balık yiyormuş.Mantıyı çok seviyormuş.Özellikle sabah kahvaltısında mantı yemekleriymiş. 
Chefimizden çok şey öğrendik :)



İlk Basılı Türkçe Yeme Kitabı Melceü't Tabbahin (Aşçıların Sığınağı) 
Mehmet Kamil 1844 tarih kokan  ilk yemek kitabını bizlere tanıttı.



Chef Çiğdem Seferoğlu ile tanışma fırsatım oldu . Kendisi çok içten ,güler yüzlü , samimi tanıdığıma çok mutlu oldum. :)

Bu güzel macaronları getiren bloggerın sahibi  Işılca Tadlar ellerinize sağlık çok nefisti :)
Bizleri Chef Yunus Emre Akkor ve Çiğdem Seferoğlu ve blogger arkadaşlar ile  buluşturan  Pınar Dessert's  çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder