Geçtiğimiz cuma günü sevgili Pınar Dessert's bloğunun sahibi yüreği güzel arkadaşımın daveti üzerine Chef Yunus Emre Akkor ve Çiğdem Seferoğlu ile blogger arkadaşlarla Big Chefs bağdat caddesindeki şubesinde güzel bir kahvaltı etkinliğine katıldım.
Yunus Emre Akkor Osmanlı mutfağı günümüze taşımaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya kendisini adamış bir yazar ve mutfak üzerine 12 yıl araştırma yapmış ve bunun üzerine Anadoluyu karış karış gezip yemek kültürü hakkında bilgiler edinmiş. Bizlere de Osmanlı mutfağı hakkında bilgiler verdi.
Osmanlı 'da 15,16,17. yüzyılda ballı ,etli ve kuru yemişli yemekler yapıldığını genelde pekmez ve bal kullanılıyormuş. Osmanlı'da 450 yıl boyunca yemek iki öğün yenilirmiş.Fatih Sultan Mehmet balığı en çok yiyen padişah sabah kahvaltısında bile sarımsak, sirkeli ve soğanlı balık yiyormuş.Mantıyı çok seviyormuş.Özellikle sabah kahvaltısında mantı yemekleriymiş.
Chefimizden çok şey öğrendik :)
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder