MALZEMELER
1 Kg Un
200 gr Margarin
1 Su bardağı Sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Ilık su (Alabildiği kadar)
İÇ MALZEMESİ
500 Gr Ispanak
1 Büyük Soğan
Pul biber
YAPILIŞI
Un,tuz,ılık su karıştırılarak hamur yoğrulur.Bezeler 15 alt bölüme,15 üst bölüme olacak şekilde ayrılır.Bezeler pasta tabağı kadar açılır ve yağlanır.15 adet beze üst üste konur ve elle çekilerek tepsi boyundan biraz büyük olacak şekilde hazırlanır.Tepsiye yerleştirilir ve iç malzemeler konur.Daha sonra diğer 15 adet beze de elle açılarak tepsiye yerleştirilir.Kenar kısmı kıvrılır ve üzeri yağlanır.200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.İç malzeme de ıspanak küçük doğranmış soğan ve tuz ile iyice ovularak suyu alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder