13 Kasım 2014 Perşembe

PAPAZ YAHNİ

MALZEMELER

1 Kg Dana Kuşbaşı
50-60 adet Arpacık Soğan
2 Baş Sarımsak
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Tatlı kaşığı pul biber
3 Yemek kaşığı sirke
Yeterince tuz

YAPILIŞI

 Dana kuşbaşı etin kanının çıkması için 15-20 dakika suda bekletilip soğutulur.Tencereye alınan yağın içine etler ilave edilip suyunu salıp da çekinceye kadar etler kavrulur.Etler yağına binince ayıklanan soğanlar ve sarımsaklar bütün olarak tencereye eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.Yeterince sıcak su eklenip ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.Etler yumuşayınca sirke,yeterince tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder