12 Kasım 2014 Çarşamba

MANTARLI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER

2 Adet kırmızı biber
7-8  Adet mantar
Yeterince sıvı yağ
1 Paket arpa şehriye
1,5 Su bardağı haşlanmış nohut
Yeterince tuz
Karabiber
Su
7-8 dal dere otu

YAPILIŞI

Küp şeklinde doğranan biberler sıvı yağda sotelenir.Üzerine ince kıyım mantar eklenip kavrulur.Mantarlar suyunu salıp da çekince ocaktan alınır.Başka bir tencerede yeterince sıvı yağa şehriye eklenerek kavrulur.Kavrulan şehriyeye pişen mantar,nohut,yeterince tuz,karabiber ve su eklenerek kaynayıncaya kadar yüksek,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra ince kıyım dere otu ile karıştırılır.Bir süre demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder