15 Kasım 2014 Cumartesi

SAFRANLI PİLAV


MALZEMELER

Safranlı Pilav İçin:

100 GR Tereyağı
1/2 Çay bardağı Sıvı yağ
2 Su Bardağı baldo pirinç
1/2 adet et suyu tablet veya tavuk suyu
1 Çay kaşığı safran veya zerdeçal
Yeterince tuz,karabiber

Sade Pilav İçin:

100 GR Tereyağı
1/2 Çay bardağı Sıvı yağ
2 Su Bardağı baldo pirinç
1/2 adet et suyu tablet veya tavuk suyu
Yeterince tuz, karabiber

Üzeri İçin:
1/2 demet dere otu

YAPILIŞI
Safranlı pilav için tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletilen pirinç süzülüp, tereyağı ve sıvı yağ karışımında tane tane oluncaya kadar kavrulur.Üzerine et suyu tableti,yeterince tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.2 su bardağı kaynar su ve yarım su bardağı suyun içinde eritilmiş safranlı su süzülerek tencereye eklenir.Pilav kaynayıncaya kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilip demlendirilir.Sade pilav da safran koymadan aynı şekilde pişirilip,demlendirilir.Harmanlanan pilavlar birbirine karıştırılıp servis tabağına alınır.Üzeri ince kıyım dere otu ve badem ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder