29 Ekim 2014 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ

MALZEMELER

250 GR Tereyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta akı
1 Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı badem (Bütün veya ikiye bölünmüş)
3 Su bardağı kavrulmuş un
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN
Pudra Şekeri

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında tereyağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.Sıvı yağ,yumurta akı katılır. Bademler sıcak suda kaynatılır kabukları soyulur.Kavrulmuş unla beraber kavrulur bademler.Kavrulmuş un,kabartma tozu,ve vanilya eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Gerektiğinde un katılabilir.Merdaneyle açılır ay şeklinde kalıpla şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Ilıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirilir.Ilındıktan sonra pudra şekerine bulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder