1 Kasım 2014 Cumartesi

MERCİMEKLİ KISIR

MALZEMELER

3 Su bardağı orta bulgur
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı biber salçası
4-5 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
3-4 Yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı
Tuz
1 Demet maydanoz
1 Demet taze soğan
1 Demet nane

YAPILIŞI
Mercimek 1 saat kadar soğuk suda bekletildikten sonra hafif diri kalacak şekilde haşlanır.Bulgur 2-3 sefer kaynar su ile yıkandıktan sonra suyu süzülüp ağzı kapatılarak şişirilir. Salçalar,şişen bulgura eklenip ovuşturularak iyice bulgura yedirilir. Bulgura, ince kıyım sarımsak limon suyu nar ekşisi,baharatlar ve zeytinyağı eklenip iyice karıştırılır.En son ince kıyım yeşillikler ve mercimek eklenip ezmeden karıştırılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder