8 Aralık 2014 Pazartesi

PANDİSPANYA TATLISI


MALZEMELER

10 Adet yumurta
10 Yemek kaşığı toz şeker
250 Gr pirinç unu



Şerbeti İçin

5 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su


Üzeri İçin
2 paket kaymak tadında krem şanti
2 Su bardağı süt
50 Gr toz fıstık

YAPILIŞI

Yumurtalar ve şeker bir kaseye alınıp,mikserle kar haline gelinceye dek 15 dakika kadar çırpılır.Çırpma işlemi bitince pirinç  unu eklenip tahta kaşık ile karıştırılır.Yağlanmış büyük yuvarlak fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 180  derecede fırında pişirilir.Şerbet için şeker ve su karıştırılır.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine kaşık kaşık şerbet dökülerek çektirilir. Krem şanti süt ile çırpılır.Üzerine sürülür toz fıstık dökülerek dilimlenerek  servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder