8 Aralık 2014 Pazartesi
PANDİSPANYA TATLISI
MALZEMELER
10 Adet yumurta
10 Yemek kaşığı toz şeker
250 Gr pirinç unu
Şerbeti İçin
5 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
Üzeri İçin
2 paket kaymak tadında krem şanti
2 Su bardağı süt
50 Gr toz fıstık
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şeker bir kaseye alınıp,mikserle kar haline gelinceye dek 15 dakika kadar çırpılır.Çırpma işlemi bitince pirinç unu eklenip tahta kaşık ile karıştırılır.Yağlanmış büyük yuvarlak fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.Şerbet için şeker ve su karıştırılır.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine kaşık kaşık şerbet dökülerek çektirilir. Krem şanti süt ile çırpılır.Üzerine sürülür toz fıstık dökülerek dilimlenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder