6 Aralık 2014 Cumartesi

PANDİSPANYALI SUPANGLE



MALZEMELER

1 Litre süt
3 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı toz şeker
3 Yemek kaşığı kakao
2 Paket 80 gr  bitter çikolata
50 Gr margarin
3 Yumurta sarısı
1 Adet kakaolu veya  limonlu kek
2 Adet muz


YAPILIŞI

Tencereye un ,şeker, kakao,süt ve yumurta sarısı mikser ile çırpılıp pişirilir.Bitter çikolata içine konup eriyene kadar ocakta pişirilir.Margarin ilave edilerek mikserle 5 dakika çırpılır.Kaselere boşaltılırken kek küp şeklinde doğranır.Kuplara önce kek konup üzerine supangle konur. Muz doğranıp supanglenin arasına ve üzerine konur.Buzdolabında iki saat dinlendirilip üzeri krem şanti fındık veya toz yeşil fıstık serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder