7 Aralık 2014 Pazar

PASKALYA ÇÖREĞİ


MALZEMELER

1 Paket yaş maya
1 Kaşık toz şeker
1 Avuç un
1 Su bardağı ılık su
2 Su bardağı süt
300 Gr tereyağı ve margarin karışımı
1 Çorba kaşığı mahlep
1 Tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 Su bardağı  toz şeker
5 Adet yumurta
1,5 Kg kadar un



Üzeri için
1 Yumurta


YAPILIŞI

Maya, 1 kaşık toz şeker,1 avuç un, ve ılık su karıştırılıp maya kabarmaya bırakılır.2 su bardağı süt ile 2 bardak  toz şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Yağ eritilir.Bütün sıvı malzemeler birbirine karıştırılıp yumurta kırılır iyice çırpılır.Un elenir ortası açılır mahlep damla sakızı karıştırılır sonra sıvı malzemeleri ilave edilip bir hamur elde edilir.Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur.Mayalanması için ılık bir ortamda üzeri örtülü bir şekilde bekletilir.Mayalanan hamurdan bezeler alınıp ince uzun şeritler hazırlanır üç tane şerit birleştirilip örülür fırın tepsisine dizilir diğer hamurlara aynı şekil verilip tepsi mayası için en az yarım saat bekletilir.Üzerlerine yumurta sürmeden  önce birleşme yerlerine su sürülüp daha sonra yumurta sürülüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder