25 Ocak 2015 Pazar
LABNELİ NUTELLALI KURABİYE
MALZEMELER
200 Gr labne peyniri
50 Gr tereyağı
1 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ülker petit beur bisküvi
2,5 Su bardağı un
Üzeri İçin
Nutella
YAPILIŞI
Labne peyniri,tereyağı,ve toz şekeri blender ile 5 dakika çırpalım.Yumurtayı,vanilyayı ekleyip 2 dakika daha çırpalım.Un,kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğuralım.Hamur cıvık olacak ele yapışacak. Hamuru 30 dakika buzdolabında üzeri kapalı şekilde bekletelim.Bisküvileri rondo dan geçirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bisküvi tozuna bulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Üzerine çay kaşığı ile çukur oluşturalım.180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üzerlerine nutella koyup servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder