25 Aralık 2014 Perşembe

TAVUK KROKET






MALZEMELER

1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
1 Adet haşlanmış patates
1 Yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
Tuz ve çekilmiş tane karabiber


Panelemek İçin

Un
Yumurta
Galeta Unu

Kızartmak İçin
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Haşlanmış tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirin ve karıştırma kabına alın.Üzerine 1 soğan rendesi,1 haşlanmış patates rendesi,ince çekilmiş ceviz,yumurta,tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun.Yuvarlayıp şekil verdikten sonra buzdolabında bir süre bekleterek sertleşmesini sağlayın. Sertleşen kroketleri  önce una ,daha sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder