9 Ocak 2015 Cuma
FRAMBUAZ VE MUZLU PASTA
MALZEMELER
Pandispanya
210 Gr toz şeker
200 Gr un
120 Ml su
100 Gr nişasta
30 Gr ovalex
12 Gr kabartma tozu
6 Yumurta
İçi İçin
100 Gr Frambuaz
3 Adet muz
Dış Kaplama
100 Gr File fındık
200 Gr kazımalık ganaj
Üstü İçin
250 Gr krem şanti
Krema
1 Litre süt
10 Kaşık toz şeker
2 Yumurta sarısı
5 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket vanilya
50 Gr margarin
200 Gr küvertür fil dişi
YAPILIŞI
Pandispanya için bütün malzemeler karıştırma kabına konup önce düşük hızda iki dakika sonra yüksek hızda beş dakika mikserle çırpılır.24-26 cm yuvarlak çembere konup 170 derecelik fırında ortalama 50-60 dk sürede pişirilir.Kreme süt,un,şeker,yumurta sarısı,nişasta mikserle çırpılır.Kısık ateşte pişirilir.Soğutulur.Margarin ve vanilya eklenip çırpılır.Fil dişi çikolata benmari usulü eritilir.Kremanın içine katılıp mikserle 10 dakika çırpılır.Pandispanya 3 eşit parçaya kesilir İlk katına krema sürülür Üzerine meyveler konulur.2.kat pandispanya yerleştirilip aynı işlem tekrarlanır.3.kat pandispanya üzerine kapatılır.Her tarafına krem şanti sürülür.Kenarlarına file fındık serpilir.Üstüne ganaj rende yapılır.Süslenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder