17 Şubat 2015 Salı

BAKLAVA BÖREK


MALZEMELER

1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi İçin

2 Adet kuru soğan
300 Gr kıyma
Yeterince tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ

Açmak İçin
Buğday nişastası

Üzerine Dökmek İçin
150 Gr tereyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

YAPILIŞI
Hamur malzemesi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrularak dinlendirilir.İç için;ince kıyım soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulup üzerine kıyma eklenir.Kıyma tane tane olunca baharat eklenip ocaktan alınır.Dinlenmiş hamur 30 parçaya ayrılıp yuvarlandıktan sonra yarım saat daha dinlendirilir.Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp yeteri kadar nişasta serpilerek 15 tanesi üst üste konur Hamur tepsi büyüklüğünde açılıp önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.İç malzemesini yayılıp geri kalan 15 beze de aynı şekilde açıldıktan sonra  üst üste konup tepsi büyüklüğünde açılarak üzerine yerleştirilir.Hamur kare dilimlere bölünüp üzerine erimiş kızgın tereyağı ve sıvı yağı kesilen yerlere bolca gelecek şekilde dökülüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder