11 Şubat 2015 Çarşamba
GEREBİÇ
MALZEMELER
125 Gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
İçi İçin
100 Gr ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hamur malzemesi karıştırılıp alabildiğince un ilavesi ile ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur.Ceviz robottan çekilip tarçın ve toz şeker ile karıştırılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde ezilir. Ortasına iç koyulup hamurun kenarları için üzerinde toplanır.Hamurlar yuvarlanıp, ek yeri üstte kalacak şekilde gerebiç kalıplarına bastırılır.Kalıptan çıkarılan gerebiçler desenli kısmı üstte kalacak şekilde margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarmadan pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip soğuk olarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İsim ilgimi çekti bakayım dedim ama kalıp yokki nasıl yapıcaz şimdi bunu :((
YanıtlaSil