11 Şubat 2015 Çarşamba

GEREBİÇ




MALZEMELER

125 Gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiğince un



İçi İçin

100 Gr ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin
Pudra şekeri


YAPILIŞI

Hamur malzemesi karıştırılıp alabildiğince un ilavesi ile ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur.Ceviz robottan çekilip tarçın ve toz şeker ile karıştırılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde ezilir. Ortasına iç koyulup hamurun kenarları için üzerinde toplanır.Hamurlar yuvarlanıp, ek yeri üstte kalacak şekilde gerebiç kalıplarına bastırılır.Kalıptan çıkarılan gerebiçler desenli kısmı üstte kalacak şekilde margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  kızarmadan pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip soğuk olarak servis yapılır.


1 yorum:

  1. İsim ilgimi çekti bakayım dedim ama kalıp yokki nasıl yapıcaz şimdi bunu :((

    YanıtlaSil