4 Mart 2015 Çarşamba

BİMUTFAKİKİŞEF ÖZLEM MEKİK & AYVAZ AKBACAK İLE BEBEK BALIKÇISI BULVAR 216 ETKİNLİĞİ




Özlem Mekik & Ayvaz Akbacakla Bimutfakikişef moderatörlüğünde Bebek balıkçısının Anadolu yakasında Ataşehir'de açılan şubesinde lezzet turuna çıktık.Değerli lezzet yazarları ve bloggerlardan oluşan grup cumartesi günü mekanın sahibi Cem Karabulut'un davetiyle bir araya geldi.


         BOĞAZDA BALIK KEYFİ ANADOLU YAKASINDA  

İstanbul'un gözde  semti bebek'te 17 yıldır hizmet veren Bebek Balıkçı ,"Boğaz 'da balık kültürünü oluşturan en önemli mekanlardan biri.... 50 yıllık deneyimiyle sektörün duayenlerinden olan Ertuğrul Karabulut'un halen işin başında olduğu Bebek Balıkçı,balığa ve denize dair tüm lezzetleri İstanbul'un Anadolu Yakası'yla buluşturmaya devam ediyor.Pendik Marin Türk'ten sonra Ataşehir 'de yeni şubesini açan Bebek Balıkçı,Bulvar 216 AVM'de "Boğaz keyfi"ile misafirlerini ağırlamaya başladı.Anadolu yakasındaki her iki restoran ise oğul Cem Karabulut'a emanet.

Müdavimlerinin vazgeçemediği klasik tatları Ataşehir'deki yeni şubesinde orjinal sunumlarıyla ikram eden Bebek Balıkçı,modern dekorasyonuyla dikkat çekiyor.Duvardaki resimler,vitraylar,freskler,rahat oturma alanları hep özenle seçilmiş.Türk,Rum ve Ermeni mezelerinin ön planda olduğu açık mutfak ve günlük onlarca çeşit balığın sunulduğu mostra,keyifli bir zaman geçireceğinizin garantisini veriyor. 100 kişilik kapalı oturma alanı bulunan Bebek Balıkçı'da açık hava keyfi yapmak isteyenler için de 70 kişilik bir bahçe mevcut.





                                               DEĞİŞMEYEN LEZZETLER
Bebek Balıkçı,Anadolu Yakası sakinlerinin her geçen gün ağırlaşan İstanbul trafiğine takılmadan "Boğaz lezzetleri"ne ulaşmalarına imkan veriyor. Boğaz'ın lezzetleri"ne ulaşmalarına imkan veriyor. Boğaz'ın en popüler 25 soğuk mezesinin yanında yaklaşık 20 adet ara sıcak misafirlerin beğenisine sunuluyor.Ermeni mezeleri topik ve pilaki,Rum mezeleri Girit ezme ve köpoğlu,Yunan usulü sebzeli muska böreği ile birbirinden renkli ve lezzetli Türk mezeleri büyük ilgi görüyor.Bunların yanı sıra Peru mutfağının popüler tadı 'ceviche' de kendi müdavimlerini yaratmış.

Zeytinyağı sosu ile naturel haliyle pişirilen ahtapot ızgara,kalamar ve karides kullanılarak yapılan balık beyti, balık mantı,balık köftesi ve pazı sarma levrek ise misafirlerin heyecanla bekledikleri ara sıcakların başını çekiyor.Tüm bu lezzetlere fırından yeni çıkan mis gibi kokan sıcak ekmekler eşlik ediyor.En uygun tekniklerle pişirilen günlük balıkların ardından triliçe,portakallı irmik,el yapımı baklava ve sufle,keyifli yemeğin tamamlayıcıları oluyor





                                                
                                               PAZAR KAHVALTISI



Paza rgünlerinin sürprizi ise Bebek Balıkçı farkıyla yapabileceğiniz uzun pazar kahvaltıları.Ege usulü serpme kahvaltı,yaklaşık 20 çeşitle göz dolduruyor.Sunulan tüm menülerde günlük mevsim balıklarının yanı sıra butik ürünler kullandıklarını belirten Bebek Balıkçı'nın ikinci kuşak yöneticilerinden Cem Karabulut,"Mevsiminde ve yöresinde yetişen ürünler bizim lezzet sırrımız.Ustalarımızın elinde bu ürünler Bebek Balıkçı'nın fark yaratan lezzetlerine dönüşüyor.Kaliteli ürünlerin uygun fiyatlarla sunulduğu restoranımızda kapalı otopark da mevcut.

2 yorum:

  1. Harika anlatmışsınız. Bende orda olmaktan çok keyif aldım. En kısa zamanda paylaşacağım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok keyifli bir akşamdı.Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler :)

      Sil