23 Mart 2015 Pazartesi

MARSMELLOWLU PASTA

MALZEMELER


Keki İçin:

6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
1 Su bardağı un


Üzeri İçin:

6 Adet yumurta akı
18 yemek kaşığı silme toz şeker
2-3 Damla limon suyu
Bir çimdik tuz

Üzeri İçin:

80 Gr bitter çikolata



YAPILIŞI

Keki için yumurtanın akı ve sarıları ayrı ayrı kaselere alınır.Yumurta sarılarının üzerine şeker ilave edilip, mikser ile 5 dakika çırpılır.Üzerine süt ve sıvıyağ eklenip bir süre daha çırpılır.Elenmiş un,kabartma tozu,kabartma tozu,vanilya ve kakao eklenip tahta kaşık ile karıştırılır.Yağlanmış tepsiye veya kelepçeli kalıba dökülüp 160 dereceli fırında pişirilir.Üzeri İçin;yumurta aklarına şeker,limon suyu ve tuz eklenip benmari usulü ocakta 5 dakika kadar ısıtılır.Ocaktan alınıp mikser ile kabarıncaya kadar çırpılır. Pişen kek soğuduktan sonra kabaran yumurta akları üzerine yayılır.Yemek kaşığının ucuyla yumurta akları havaya kaldırılır.Tekrar fırına verilip üst tarafa yakın koyularak 160 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından çıkıp soğutulduktan sonra üzeri benmari usulü erimiş çikolata ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder