20 Mart 2015 Cuma

PATLICAN MANÇA


MALZEMELER

5 Adet patlıcan
3 Adet domates
5 Adet sivri biber
1 Baş sarımsak
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber




YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyulup, kuşbaşı şeklinde doğrandıktan sonra,tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Domateslerin kabukları soyulup,küp şeklinde doğranır.Biberlerin de çekirdek kısımları ayıklandıktan sonra parmak ucu büyüklüğünde  doğranır.Patlıcanların suyu süzülüp sıvı yağda kızartılır.Biberler sıvı yağda sotelenir.Üzerine sarımsaklar eklenip sotelemeye devam edilir.Üzerine salça ilave edilip 1-2 sefer karıştırdıktan sonra domatesler eklenir.Tenceredeki sos koyulaşınca patlıcanlar yeterince tuz ve karabiber eklenip bir taşım daha kaynatılır.Ocaktan indirilip ,ılık veya soğuk olarak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder