9 Mart 2015 Pazartesi

PATATESLİ VE SODALI BÖREK


MALZEMELER

1 Kg yufka

İçi İçin:

3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
4 Adet haşlanmış patates
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bir tutam maydanoz

Sosu İçin:

1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı süt
2 Tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta
1 Şişe soda
1 Tatlı kaşığı susam veya çörek otu


YAPILIŞI

İlk olarak iç hazırlanır.İnce kıyım soğan zeytinyağında  pembeleştirilip, üzerine rendelenmiş patates ilave edilerek kavrulur.Salça ve baharatlar da eklenip bir süre daha kavrulduktan sonra ince kıyım maydanoz eklenerek ocaktan indirilir.Yufkanın teki tezgaha serilip üzerine zeytinyağından serpiştirilir.Yufkanın üzerine içten yayıldıktan sonra iki kenar hafifçe içeri katlanır.Yufka katlanan taraflardan ortaya doğru büzülüp,gül böreği gibi kendi ekseni etrafında döndürülür.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir.Bir kasede sos malzemesi karıştırılıp yufkaların üzerine bolca sürülür.İstenirse çörek otu susam serpilip,önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarıncaya dek pişirilir.


1 yorum:

  1. Nefis gorunuyor ellerinize saglik.. Banada buyrun gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil