10 Nisan 2015 Cuma

BİMUTFAKİKİŞEF FLORYA DEVELİ TADIM ETKİNLİĞİ


BİMUTFAKİKİŞEF ÖZLEM MEKİK & AYVAZ AKBACAK MODERATÖRLÜĞÜNDE ASIRLIK LEZZETLER TADIMI DEVELİ FLORYA ŞUBESİNDE YAPILDI...

Asırlık lezzet mirasının sahibi Develi Restaurantları Florya şubesinde; Bimutfak iki şefin ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye 'nin ünlü mekan ve yemek bloğu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti. Blog yazarlarını bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi,eşi Sevil Develi lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi,Nuri Develi ve eşiyle birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti.



Develi asırlık lezzetler sofrasında; serpme mezeler,kalp şeklinde pideler,gavurdağı salatası,çiğ köfte,içli köfte,fındık lahmacun,yuvalama çorbası,fıstıklı kebap,keme kebabı,ve diğer kebap çeşitlerinden oluşan kebap tabağı,birbirinden oluşan kebap tabağı birbirinden özel develi lezzetleri blog yazarlarına sunuldu.

Develi Kebap'ın geçmişten günümüze lezzet hikayesinin sunumunun  gerçekleştirdiği slayt gösterisi ilgiyle izlendi.Şef Özlem MEKİK VE Şef AYVAZ AKBACAK tarafından Arif Develi'ye Türk mutfağına kattığı değerler adına plaket takdim edildi.Develi ailesi gecenin başından sonuna kadar tüm bloger dostlarla tek tek ilgilendiler.

Özlem Mekik ve Ayvaz AKBACAK Şefler,tarifi sır gibi saklanan Develi Restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak geceyi daha da eğlenceli hale getirdiler.Develi Florya'da 300 kişilik özel organizasyonların yapılabileceği beyazlar içindeki davet salonunda hazırlanan gece,fıstıklı develi yaprak sarma tadımıyla taçlandırıldı.Bu lezzet şöleni toplu fotoğraf çekimi ve Develi Restoranlarının gecenin hatırası armağanları, blog yazarlarıyla paylaşmasıyla ve Develi Florya bahçesinde yakılan ateş etrafında kahveler içilerek son buldu.



Develi Kebap Hakkında ;

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet,ustalık,profesyonellik ve titizliğin hikayesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu  Başkanlığı görevini yürüten  Arif Develi'nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep'te kuruldu.Arif Develi, 1966 yılında İstanbul'a gelerek,İstanbul'un tarihi mekanlarından Samatya'da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi'nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi.

Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi,Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege,Akdeniz,Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor.
Arif Develi,halen Develi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.Ancak artık Develi mirasını iki oğlu Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor.Arif Bey'in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor.Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip.
Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi'nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu.Örneğin, Develi'nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey'in kendi buluşu olan bir lezzet.

Lezzet efsanesini, Samatya'dan sonra Etiler,Kalamış ve Ateşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı.Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7.adres oldu.Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5.restoranı"seçildi.Develi Samatya ,2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta"listesinde yer aldı.






2 yorum: