13 Nisan 2015 Pazartesi

PATATES KROKET


MALZEMELER

1 Kg patates
250 Gr kaşar rendesi
2 Adet yumurta
1 Su bardağı nişasta
Tuz
Karabiber


Kızartmak İçin:
Galeta unu
Sıvı yağ
Tel şehriye




YAPILIŞI

Patatesler, kabukları ile haşlanıp ,soyulduktan sonra, ezilir ve soğumadan diğer malzemeler eklenerek iyice yoğrulur.Buzdolabında 1 saat kadar bekletildikten sonra ister parmak şeklinde ister top şeklinde hazırlanıp galeta ununa  yada tel şehriye'ye bulanarak bol sıvı yağda kızartılır.

2 yorum:

  1. tel şehriye güzel bir fikir.kıtır kıtır olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Tel şehriyeli cips gibi oluyor eylem hanım sevgiler

    YanıtlaSil