3 Nisan 2015 Cuma

YEDİ TAHILLI ÇEKİRDEKLİ EKMEK



MALZEMELER

2 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
1 Paket yaş maya
2,5 Yemek kaşığı toz şeker
2,5 Su bardağı 7 tahıllı  söke un
Alabildiği kadar un
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 Yemek kaşığı keten tohumu
1 Yemek kaşığı haşhaş tohumu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı su
Susam
Çörek otu
Keten tohumu
Haşhaş tohumu
Çekirdek içi karışımı



YAPILIŞI

Ilık süt ve suyun içinde maya ile şeker eritilir.7 Tahıllı una tuz,çekirdek içleri,keten tohumu,ve haşhaş eklenip karıştırılır.Kuru malzeme,mayalı karışıma eklenip yoğrulur.Alabildiğince normal un eklenerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğrulur.En son zeytinyağı ilave edilip, tekrar yoğrulur ve üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalandırılır.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, tezgaha vurularak kahve fincanı tabağı büyüklüğünde getirilir.İki yandan hafifçe içeri katlanıp gevşekçe rulo şeklinde sarılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilip üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Üzerine tahıl karışımından serpilip bir sürede tepside mayalandıktan sonra içinde kase ile su olan 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder