19 Mayıs 2015 Salı

ELMALI KEK






MALZEMELER

4 Yumurta
300 Gr tozşeker
125 Gr erimiş margarin
100 Ml sıvıyağ
100 Gr iri kıyım ceviz
1/2 Çay kaşığı tarçın
5 Gr vanilya
10 Gr kabartma tozu
330 Gr un

Üzeri İçin:
5-6 adet elma
1/2 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri

YAPILIŞI

İlk olarak yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır.Üzerine diğer malzemeler eklenerek tahta kaşık ile karıştırılır.Hazırlanan hamur, margarin ile yağlanmış yuvarlak borcama dökülür.Elmalar soyulup, çekirdeğin etrafındaki kısımlar  dilimlenir.Elma dilimleri şekilleri bozulmadan ince ince dilimlenip hamurun üzerini kaplayacak şekilde yerleştirilir.Elmaların üzerine tarçın serpilip 160 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Fırından çıkınca ılıtılıp üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

2 yorum: