29 Haziran 2015 Pazartesi
HAVUÇLU RUMELİ ÇORBASI
MALZEMELER
1 Kg havuç
1 Çay bardağı arpa ya da tel şehriye
Yeterince kemik suyu
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Su
Terbiyesi İçin:
2-3 Yemek kaşığı un
1 Çay bardağı yoğurt
YAPILIŞI
Havuçlar yıkanıp kazındıktan sonra, rendelenir.Ve sıvı yağda sotelenir.Havuçların üzerine yeterince kemik suyu koyulup, pişirilir.Havuçlar yarı pişince, şehriye ilave edilir.Başka bir kasede yoğurt ve un pürüzsüz olacak şekilde çırpılır.Çorbanın suyu ile ılıştırıldıktan sonra tekrar tencereye eklenir.Bir taşım kaynadıktan sonra tereyağına yakılan baharatlar eklenerek ocaktan indirilir.Ve sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Rumeli Çorbası deyince hemen dikkatimi çekti. Kayınvalidem yapardı hep rumeli yemeklerini.Ellerinize sağlık, iftarda nefis bir çorba.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) vitaminli ,lezzetli bir çorba :) sevgiler
YanıtlaSil