2 Temmuz 2015 Perşembe

LORLU PAZI DOLMASI



MALZEMELER


2 Demet pazı

İçi İçin:

2 Adet kuru soğan
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı pilavlık bulgur
300 Gr lor peynir
Yeterince tuz
Karabiber

Üzeri için:
2 Yemek kaşığı tereyağı

Sos İçin:
1 Kg yoğurt
3-4 Diş Sarımsak
Tuz


YAPILIŞI

 İç İçin ;ince kıyım soğan zeytin yağında pembeleştirilip,üzerine bulgur ilave edilerek kavrulur.2 Su bardağı su yeterince tuz ve karabiber eklenip,suyunu çekinceye kadar pişirilip demlendirilir.Pazı yaprakları ayıklanıp kaynar suya batırılarak yumuşatılır.Bulgur soğuyunca lor peyniri eklenip karıştırılır. Pazıların ucuna birer kaşık iç koyulup sarılarak fırına girecek bir kaba dizilir.Tereyağı eritilip, 1 çay bardağı su ile birlikte pazıların üzerine gezdirilir.Dolma 200 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder