3 Haziran 2015 Çarşamba

ZEYTİNLİ AÇMA


MALZEMELER



1 Su bardağı ılık süt
Yarım bardak ılık su
Yarım bardak sıvı yağ
2 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket  pakmaya instant kuru maya
Un

İçi İçin:
Zeytin ezmesi
Tereyağ

Üzeri İçin
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Çörek otu




YAPILIŞI

 Kabımızın içine süt,su, sıvı yağ, toz şeker, tuz koyup karıştırıyoruz.Unla beraber pak maya kuru maya'yı ekliyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.Bezelere ayırıyoruz.Yaklaşık 13 tane beze oluyor.Her bir bezeyi merdaneyle açıp üzerine tereyağ ve zeytin ezmesi sürüp rulo yapıyoruz.Biraz uzatıp ruloyu açma şekli verip tepsiye yağlı kağıt serip diziyoruz.Üzerine yumurta sarısını sıvı yağla karıştırıp  sürüyoruz .Üstüne çörek otu döküp 180 dereceli fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder