1 Haziran 2015 Pazartesi

UN HELVASI





MALZEMELER

250 Gr margarin veya tereyağ
2 Su bardağı tepeleme un
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi





YAPILIŞI

İlk olarak toz şeker ve su bir kabın içinde karıştırılıp, şeker eritilir.Margarin bir tencerede eritilerek üzerine un ilave edilir.Tahta kaşık ile devamlı karıştırılarak un bal rengi oluncaya kadar kavrulur.Unun  rengi olunca şekerli suyu ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu tamamen çekince bir avuç toz şeker ve cevizi ilave edilir ve karıştırılır.Ocaktan indirilip ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirildikten sonra kaşık ile şekillendirilip servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder