1 Haziran 2015 Pazartesi
UN HELVASI
MALZEMELER
250 Gr margarin veya tereyağ
2 Su bardağı tepeleme un
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
İlk olarak toz şeker ve su bir kabın içinde karıştırılıp, şeker eritilir.Margarin bir tencerede eritilerek üzerine un ilave edilir.Tahta kaşık ile devamlı karıştırılarak un bal rengi oluncaya kadar kavrulur.Unun rengi olunca şekerli suyu ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu tamamen çekince bir avuç toz şeker ve cevizi ilave edilir ve karıştırılır.Ocaktan indirilip ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirildikten sonra kaşık ile şekillendirilip servis tabağına alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder