21 Ekim 2015 Çarşamba

NORVEÇ DENİZ ÜRÜNLERİ

Norveç Mutfak Takımı  ve Norveç Mutfak Junior Ekibi Yöneticisi şef Jostein Medhus,Norveç Deniz Ürünleri Konseyinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Norveçli ŞEF Japon meslektaşı yapıtaşı Yutaka Hoshino ile beraber İstanbul Nişantaşı Sushico da bloggerlarla somondan suşi yaptı. Medhus Norveçlilerin somonu Japonlara nasıl sevdirdiğini anlatarak somon pişirme teknikleri  hakkında bilgi verdi.


Somon Nasıl Pişirilmeli?

Altın madalyalı Şef Jostein Medhus etkinlik sırasında meslektaşı Hoshino'yla birlikte bloggerlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.Somonun faydalarından bahseden Medhus en az haftada bir somon yemeyi tavsiye etti.


Medhus Sağlıklı bir diyet için etten daha fazla miktarda balık yenmeli bir tabak somon yüksek oranda omega 3 ve birçok vitamini içermektedir.dedi. Medhus  somon pişirirken bazı noktalara çok dikkat etmeniz gerekir.En yaygın hata somonu çok fazla pişirmektir.Balığı çok fazla pişirerek suyunu kaybetmesine neden olursunuz ve bu da balığın hem değerlerini hemde tadını yitirmesine neden olur.Ayrıca bir somon dilimini 150 derece 10 dk pişirmek yeterlidir ve piştikten sonra fırından çıkarıp iki dakika da dışarıda dinlendirmelisiniz.Çünkü fırında pişerken suyu ortada toplanır.Siz iki dakika dinlendirdiğinizde ise etrafındaki sıcak hava uzaklaştığı  için  bu su tüm somona yayılacaktır ve böylece daha lezzetli olacaktır. dedi.


Bunları biliyor musunuz?


Somon çiğ olarak yiyebileceğiniz  tek balıktır.Çünkü sadece denizde yetişmektedir.
Norveç'ten Türkiye'ye gelen  somonun %80'den fazlası taze halde gelmektedir. Kalanı ise marine edilmekte ya da dondurulmaktadır.
İleri düzeydeki soğuk zincir teknolojisi Norveç'ten Türkiye'ye somonun  4 gün içinde gelmesini sağladığı  için somon balığı tazeliğini korumaktadır. Suşi için taze somonu  en doğru kullanma süresi 5 gün sonradır.Çünkü balık üzerindeki kaslar bu süreçte daha fazla rahatlar,kesmek ve hazırlamak için daha kolay hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder