19 Aralık 2015 Cumartesi

MODA SAKLI KÖŞK



Bir zamanların görkemli Kadıköy köşklerinden geriye kalan son bir kaç örnek  sevgili Oya Emerk 'in davetiyle tadım etkinliğine davet edildim.Davete icabet etmek gerekir.
                                                                         




1909 yılından bu yana varlığını sürdüren köşk pek çok yaşanmışlığa tanıklık etmiş.Romanyalı bir iş adamının kızı için yaptırdığı köşk 1937 yılında ünlü karikatüristi Cemil Cem 'in evi olmuş.Yakın döneme kadar müzayede olarak  sürdürmüş varlığını.

Saklı Köşk iki yıl önce Anadolu yakasında gastronomi adına mutluluk verici bir girişim ile Zeynep Kakınç'ın ellerinden yeniden hayat bulmuş.
Zeynep Kakınç Mutfak Dostları Derneği başkanlığını sürdüren ve Logos iletişim ajansı kurucusu Moda ya olan sevgisi ve Anadolu yakasının farklı bir lezzet mekanı olarak yeniden yaratmış.
 Ev sahiplerimiz Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu  lezzet konusunda özgün bir iddiaya sahip Anadolunun mutfak geleneğini dünyadan en seçme lezzetlerle harmanlayan modern sunumlarla şekillenmiş bir menüsü var.

Ermeni mezeleri Selin Tokatlıoğlu 'nun ellerinden çıkıyor. Hepsi nefiss lezzetli  Topik,Kırmızı Mercimek favası,Zahter Piyaz,Zeytinyağlı barbunya,Çerkes Tavuğu
Deniz mahsulleriyle doldurulmuş içli köfte,Sıcak domates soslu arnavut ciğeri,Bıldırcın yumurtalı cılbır, Müücver ve özel soslarıyla damak tadımıza eşlik ettiler.Deniz mahsulleriyle doldurulmuş içli köftesi nefiss lezzetliydi.

Cuma akşamı mekanda 45 şarkılarla DJ Performans,
                                   Cumartesi  geceleri  canlı müzik eşlik ediyor.
                             
                                              Ana yemek Kuzu But ve İç Pilav



                                    Bu güzel lezzetlerin ardından tatlı tabağı
                        Saklı köşk muhallebisi ve Tahinli Çıtır kabakla damaklarımızda müthiş bir                                       lezzet bıraktı.





Bu güzel  tadım etkinliği  daveti için www.oyascuisine.com  bloğunun sahibi sevgili Oya Emerk 'e ve Moda Saklı Köşk'e Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu'na misafirperverliği için  teşekkür ederim.

Sizin de yolunuz moda'ya  düşerse  mutlaka uğramalısınız.

ADRES : Cafer Ağa Mah. Dr.Esat Işık Cad.

Cem Sokak.NO:6 KADIKÖY /İSTANBUL

TEL: 0216 337 67 88









2 yorum:

  1. Sizlerle beraber olmak, güzel bir ortamda harikaydı. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sizlerle beraber olmak, güzel bir ortamda harikaydı. Sevgiler

    YanıtlaSil