MALZEMELER
Pandispanya ( 24-26 CM )
6 Yumurta
200 Gr toz şeker
300 Gr un
150 Gr su
30 Gr ovalex
1 Paket kabartma tozu
40 GR kakao
Kreması İçin:
250 Gr bitter küvertür çikolata
250 Gr krema
50 Gr çikolata jöle
500 Gr çırpılmış krema (sıvı şanti)
200 Gr frambuaz
100 Gr mat fıstık
YAPILIŞI
Pandispanya için kakao hariç tüm malzemeler miksere konulup 2 dakika düşük hızda, daha sonra yüksek hızda çırpılır,kakao ilave edilip spatula ile karıştırılır.Ölçülü çembere dökülür önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50-60 dakika sürede pişirilir.Pandispanya 3 eşit parçaya bölünür. Krema için benmari usulü 250 gr krema ısıtılıp 250 gr doğranmış bitter kuvertür eklenip eritilir.
500 gr sıvı şanti mikserle yüksek hızda 7-8 dakika kadar çırpılır kabartılır.Benmari usulü eritilen çikolata çikolatalı jöle ile karıştırılıp yavaş yavaş çırpılmış şantiye ilave edilir.Pandispanya katının üzerine krema sürülür.Üzerine mat fıstık ve frambuaz serpilir.Diğer katlara da aynı işlem uygulanarak 3 kat tamamlanır.Aynı krema ile pastanın dış sıvaması yapılır.Buzdolabında bekletilir
1 saat kadar sonra renkli şeker hamuruyla üzeri kaplanır.İstenilen şekiller verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder